АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ФРУШКОГОРСКОГ НАСЕЉА Пројекат „Унапређење услова становања Рома 2“

posted in: Вести | 0

У оквиру пројекта „Унапређење услова становања Рома 2“ који уз финансијску подршку Општине Стара Пазова реализује Центар за социјални рад у сарадњи са Црвеним крстом Стара Пазова и Општинском стамбеном агенцијом, дана 29.07.2023. одржана је акција чишћења простора и зелене површине око зграде уступљене ромским породицама на становање у Фрушкогорском насељу у Старој Пазови. У акцији су учествовали сами станари ромског насеља уз подршку стручњака који учествују у пројекту. Ова акција представља завршну активност пројекта „Унапређење услова становања Рома 2“, а претходиле су јој акција кошења траве, дезинфекција простора и подела хигијенских пакета станарима које су у значајној мери допринеле побољшању услова живота, активацији станара и развоју свести о важности одржавања животног простора и бриге о друштвеној својини.

Акцији су присуствовали координатор пројекта – дипл. социјални радник Весна Лачњевац, члан пројектног тима Милана Раду, као и сарадник на пројекту Бранка Пантелић испред Црвеног крста Стара Пазова. Акцију је својим учешћем подржала и покрајинска посланица Јелена Јовановић. Активност је пропраћена од стране Радио-телевизије Стара Пазова.

Видео прилог РТВ Стара Пазова о акцији чишћења Фрушкогорског насеља можете погледати путем следећег линка: https://youtu.be/xmEf3sBdHns