АСЕРТИВНИ ТРЕНИНГ ЗА МЛАДЕ

posted in: Вести | 0

Пројекат „Умем ја – умеш ти“

У четвртак, 13. фебруара 2020. године, у просторијама Центра за социјални рад општине Стара Пазова одржане су две радионице асертивног тренинга за младе који се реализује у оквиру пројекта „Умем ја – умеш ти“ усмереног ка промоцији и развоју ненасилне комуникације и асертивности код младих. Носилац пројекта је Удружење грађана „Сви заједно – СЗЈ“ из Старе Пазове, а партнер у реализацији је Центар за социјални рад општине Стара Пазова. Пројекат је подржан од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова у оквиру Јавног конкурса за финансирање, односно суфинансирање мера, активности и програма у области социјалне заштите у 2019. години за удружења грађана која су пружаоци услуга социјалне заштите.

У оквиру радионица кроз групни рад и занимљиве вежбе обрађене су теме које се односе на препознавање различитих облика понашања – агресивног, пасивног, пасивно-агресивног и асертивног, учење АБЦ модела и усвајање типова асертивности. Водитељ радионица је дипломирани психолог – психотерапеут Даница Радаковић Сердар запослена у Центру за социјални рад општине Стара Пазова. Радионицама је присуствовало десетак полазника – председник Никола Ћулаја и чланови удружења „Сви заједно“, као и друга заинтересована лица.

У четвртак, 27. фебруара 2020. године у просторијама Центра за социјални рад општине Стара Пазова са почетком у 15 часова биће одржане и друге две радионице асертивног тренинга на којима ће се полазници упознати са асертивним правима и увежбавати асертивне вештине кроз играње улога.

Видео прилог Радио-телевизије Стара Пазова о асертивном тренингу одржаном у оквиру пројекта „Умем ја – умеш ти“ можете погледати на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=xJsvCcdHNXI