ДЕКУПАЖ РАДИОНИЦА ЗА КОРИСНИКЕ И ПРУЖАОЦЕ УСЛУГА ПОРОДИЧНОГ СМЕШТАЈА ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА

posted in: Вести | 0

Пројекат „Живимо под истим кровом 2“

У петак, 6. новембра 2020. године, у Клубу за одрасла и старија лица у Старој Пазови одржана је декупаж радионица којој су присуствовали корисници и пружаоци услуга породичног смештаја за одрасла и старија лица. Поред стручних радника Центра за социјални рад задужених за реализацију радионице, истом је координирала специјална гошћа Марија Хлебјан, члан Савета Клуба за одрасла и старија лица и дугогодишња активна учесница у раду секције ручних радова у Клубу. Ово је пета тематска радионица за прву групу учесника која је одржана у оквиру пројекта „Живимо под истим кровом 2“ подржаног од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Током овог окупљања учесници су се упознали са декупажом као обликом уметности и успешно овладали декупаж техникама, при чему су самостално или уз подршку других лица израдили мноштво украсних предмета као што су флаше, теглице, друго посуђе и предмети. Корисници су изразили велико задовољство одржаном радионицом, посебно дружењем и савладавањем нових вештина.

Декупаж радионица са другом групом учесника у мањем броју биће одржана у петак, 13. новембра 2020. године, у складу са препорукама Кризног штаба, уз обезбеђивање дистанце и поштовање прописаних мера заштите.