ДЕФИНИСАЊЕ НАДЛЕЖНОСТИ ИНСТИТУЦИЈА ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У РЕАЛИЗАЦИЈИ НЕОДЛОЖНИХ ИНТЕРВЕНЦИЈА

posted in: Вести | 0

Округли сто

У петак, 6. децембра 2019. године, у Клубу за одрасла и старија лица у Старој Пазови одржан је округли сто на тему „Дефинисање надлежности институција локалне заједнице у реализацији неодложних интервенција“ у организацији Центра за социјални рад општине Стара Пазова. Организатор скупа испред Центра за социјални рад општине Стара Пазова је била дипл. психолог Гордана Јованчевић, водитељ округлог стола је био дипл. правник Милан Јанковић, а сарадник у организацији је била дипл. педагог Мара Градић.

На скупу су у оквиру предавања и дискусије представљене надлежности органа старатељства, дома здравља и полиције у реализацији неодложних интервенција. Кроз рад у групама уз дискусију на великој групи представљени су приоритети поступања институција у контексту доминантних потреба корисника. Једна од тема округлог стола односила се на разматрање могућности за унапређење сарадње институција у локалној заједници у реализацији неодложних интервенција, која је обрађена у оквиру групне дискусије учесника. Скуп је завршен резимирањем закључака, договором око наставка сарадње и евалуацијом.

На округлом столу су, осим стручних радника Центра за социјални рад општине Стара Пазова, присуствовали и стручни радници Дома здравља „Др Јован Јовановић – Змај“ Стара Пазова (четири сарадника – лекар хитне службе, главна сестра хитне службе, главна сестра педијатрије, социјални радник), двоје полицијских службеника из Полицијске станице Стара Пазова и један стручни радник из Центра за социјални рад „Сава“ Сремска Митровица.

Учесници округлог стола су у оквиру евалуације изразили задовољство организацијом округлом стола и релевантношћу разматране теме. Учесницима је нарочито значајна размена информација са представницима других система, утврђивање надлежности у поступању институција и разјашњавање граница стручног рада, анализа конкретних примера из праксе у реализацији неодложних интервенција, као и заједничко дефинисање закључака о могућем унапређењу сарадње институција у локалној заједници. Од стране учесника дате су сугестије да се у наредном периоду настави са организовањем округлих столова и других стручних скупова, као и састанака представника институција на тему даљег унапређења сарадње у реализацији неодложних интервенција.

Видео прилог РТВ Стара Пазова о округлом столу „Дефинисање надлежности институција локалне заједнице у реализацији неодложних интервенција“ можете погледати на следећем линку: https://youtu.be/196SIspVWwc