• Препознавање насиља, оснаживање жртава насиља у породици
  • Препознавање насиља, оснаживање жртава насиља у породици

ЕДУКАЦИЈА САРАДНИКА ЗА ПРУЖАЊЕ ПОМОЋИ ЖРТВАМА НАСИЉА У ПОРОДИЦИ

posted in: Вести | 0

У четвртак, 14. децембра 2017. године, у просторији Клуба за одрасла и старија лица у Старој Пазови, одржана је трибина на тему „ Препознавање насиља, оснаживање жртава насиља у породици и едукација сарадника за помоћ жртвама насиља“ у организацији Центра за социјални рад општине Стара Пазова. Трибина је одржана у оквиру пројекта „ИМАМ ПРАВО НА ЗАШТИТУ“, који је финансиран од стране Покрајинског секретаријата за социјану политику, демографију и равноправност полова, чији је носилац Центар за социјални рад, а сарадници представници Основног јавног тужилаштва, Полицијске станице и Дома здравља.

Предавачи на трибини су биле Дајана Костић, дипл. социјални радник – координатор пројекта и стручни радник Милијана Новаковић, дипл. психолог. У циљу сензибилисања присутних грађана и сарадника за препознавање насиља у породици, предавачи су представили дефиниције, фазе и облике насиља, са посебним фокусом на психолошки аспект појаве и приказ личности и особина насилника и жртве, уз осврт на представљање новог Закона о спречавању насиља у породици, добробити његове примене и надлежности органа и институција. Трибини је присуствовала директорка Центра за социјални рад Рада Жугић.

Присутни стручни радници, сарадници и грађани попунили су евалуационе упитнике у оквиру којих су изразили висок степен задовољства одржаном трибином, стеченим знањима и излагањима предавача.

У наредном периоду трибина намењена едукацији сарадника за пружање помоћи жртвама насиља у породици биће одржана у Новим Бановцима.

[Best_Wordpress_Gallery id=”43″ gal_title=”Препознавање насиља, оснаживање жртава насиља у породици”]