ЗАВРШЕН АСЕРТИВНИ ТРЕНИНГ ЗА МЛАДЕ

posted in: Вести | 0

Пројекат „Умем ја – умеш ти“

У петак, 28. фебруара 2020. године, у просторијама Центра за социјални рад општине Стара Пазова одржане су две завршне радионице асертивног тренинга за младе у оквиру пројекта „Умем ја – умеш ти“ који у партнерству реализују Удружење грађана „Сви заједно – СЗЈ“ и Центар за социјални рад општине Стара Пазова, а који је подржан од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полове. Водитељ тренинга је била дипломирани психолог – психотереапеут Даница Радаковић Сердар.

Теме радионица су биле упознавање са асертивним правима, асертивним техникама за избегавање манипулације, принципима критиковања и начинима решавања сукоба, уз увежбавање асертивних вештина кроз играње улога. Радионицама су присуствовали чланови Удружења „Сви заједно – СЗЈ“ и други млади са територије општине Стара Пазова.

У оквиру завршне евалуације пројекта млади су се изјаснили да су на тренингу стекли корисна знања и унапредили своје комуникацијске и социјалне вештине. Тренинг сматрају интересантним и корисним и изражавају интересовање за даљим учешћем у пројектима сличног садржаја.