КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК ПРОЈЕКТА „СМАЊЕЊЕ ДОДАТНЕ РАЊИВОСТИ РОМА, РОМКИЊА И ДРУГИХ МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА, ИЗАЗВАНЕ ПАНДЕМИЈОМ КОВИД-19“

posted in: Вести | 0

Дана 15.10.2021. године, координаторка за ромска питања Центра за социјални рад општине Стара Пазова, Милана Раду, учествовала је на координационом састанку у оквиру пројекта „Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група, изазване пандемијом Ковид-19“. Овај пројекат спроводи  Тим за социјално укључивање сиромаштва Владе РС у партнерству са организацијама: Центар за интерактивну педагогију и Екуменска хуманитарна организација, уз подршку програма Немачке равојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ који организује Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Пројекат се спроводи у периоду јул-децембар на подручју 18 јединица локалне самоуправе: Ниш, Бор, Врање, Пирот, Владичин Хан, Стара Пазова, Ковин, Зрењанин, Смедеревска Паланка, Топола, Кањижа и Алибунар.

У оквиру пројекта су планиране интервенције у следећим областима: образовање, информисање, приступ води и техничко опремање. Циљ састанка је размена информација о претходном искуству у вези са активностима које су биле усмерене на информисање грађана/ки из осетљивих група  (нарочито у току пандемије  вируса КОВИД-19), као и о планираним активностима у овој области. Састанку су присуствовали представници свих 18 локалних самоуправа, релевантних институција на локалном нивоу (домови здравља, центри за социјални рад), као и локалних механизама за социјално укључивање Рома и Ромкиња.