КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА О ИЗРАДИ НАКИТА ЗА КОРИСНИКЕ И ПРУЖАОЦЕ УСЛУГА ПОРОДИЧНОГ СМЕШТАЈА ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА

posted in: Вести | 0

Пројекат „Живимо под истим кровом 2“

У петак, 9. октобра 2020. године, у Клубу за одрасла и старија лица у Старој Пазови одржана је креативна радионица о изради накита којој су присуствовали корисници и пружаоци услуга породичног смештаја за одрасла и старија лица. Ово је трећа тематска радионица у оквиру пројекта „Живимо под истим кровом 2“ подржаног од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова која је одржана са првом групом полазника. Водитељ креативне радионице био је Војислав Жакула, васпитач и познати креатор модерног накита, а радионица је одржана уз присуство и учешће координатора пројекта – дипл. социјалног радника Дајане Костић и стручних радника који учествују у пројекту – дипл. психолога Милијане Новаковић, социјалних радника Весне Ђорђевић и Јелене Ковачевић и дипл. правника Злате Бјелић.

На радионици је, уз активно учешће свих полазника и подстицање њихове креативности, на практичан начин представљен процес израде накита, а полазници су стекли и развили вештине да самостално или уз подршку дизајнирају и праве једноставније комаде накита, у складу са сопственим идејама и укусом. Поред израде накита, радионица је протекла уз добро расположење, у пријатној атмосфери и уз стихове које је рецитовала учесница радионице Ивана Тијанић.

Учесници су изразили велико задовољство темом и садржајем радионице и показали изузетно интересовање за креативне активности и израду накита. Радионица је од стране учесника оцењена највишим оценама, као једна од активности пројекта у којој су најрадије учествовали и највише уживали. Гост овог дружења Војислав Жакула и сам је изразио задовољство својим ангажовањем у вођењу радионице у погледу остварене интеракције са учесницима и позитивним емоцијама доживљеним на радионици.

Креативна радионица о изради накита биће одржана и са другом групом полазника у петак, 16. октобра 2020. године, у Клубу за одрасла и старија лица.