ОДРЖАНА ПРВА РАДИОНИЦА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ЖИВИМО ПОД ИСТИМ КРОВОМ 2“

posted in: Вести | 0

У петак, 11. септембра 2020. године, у Клубу за одрасла и старија лица у Старој Пазови одржана је прва радионица са групом корисника и пружалаца услуга породичног смештаја за одрасла и старија лица у оквиру пројекта „Живимо под истим кровом 2“, који је подржан од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова. Радионица је одржана уз присуство координатора пројекта, дипл. социјалног радника Дајане Костић, која је дала уводну реч о пројекту и представила овогодишње активности, а водитељи радионице су били дипл. психолог Милијана Новаковић и социјалне раднице Весна Ђорђевић и Јелена Ковачевић. Тема радионице односила се на комуникацију и социјалне контакте, а обрађена је кроз разговор са корисницима и пружаоцима услуга који су се радо укључивали у дискусију, износили мишљења и разменили искуства.

У оквиру писане евалуације учесници су се изјаснили да им је на радионици било пријатно и занимљиво, да су сазнали нешто ново и уживали у дружењу и разговору са стручњацима и другим корисницима и пружаоцима услуге.

С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, а у циљу обезбеђивања социјалне дистанце, радионичарски рад се организује са две групе од по десетак учесника који наизменично похађају радионице које се одржавају једном недељно. Радионица на исту тему са другом групом учесника биће одржана у петак, 18. септембра 2020. године, са почетком у 16 часова.