• Оснаживање жртава насиља у породици
  • Оснаживање жртава насиља у породици
  • Оснаживање жртава насиља у породици
  • Оснаживање жртава насиља у породици
  • Оснаживање жртава насиља у породици
  • Оснаживање жртава насиља у породици

ОТВОРЕН ДРУГИ ЦИКЛУС ТРИБИНА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ИМАМ ПРАВО НА ЗАШТИТУ“

posted in: Вести | 0

У уторак, 17. октобра 2017. године у 14 часова, у великој сали Беле зграде у Старој Пазови, одржана је прва трибина под називом „ Оснаживање жртава насиља у породици  – упознавање са правима, ресурсима и поступцима за остваривање права“ у организацији Центра за социјални рад општине Стара Пазова.

Овај скуп који се реализује у оквиру пројекта „ИМАМ ПРАВО НА ЗАШТИТУ“ подржаног од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, припада другом циклусу трибина које ће, након Старе Пазове, бити одржане и у насељима Нова Пазова, Стари Бановци, Војка и Голубинци.

Будући да је први циклус трибина, који је реализован у сарадњи Центра за социјални рад са представницима Основног јавног тужилаштва и Полицијске станице, био посвећен приказу новог Закона о спречавању насиља у породици и представљању надлежности ових органа и институција, у другом циклусу фокус је стављен на рад са жртвама насиља у породици кроз њихово оснаживање и упознавање са правима и ресурсима које могу остварити у систему социјалне заштите, укључујући неодложно збрињавање, саветодавну помоћ, бесплатну правну помоћ и материјалну подршку.

Овај циклус трибина Центар за социјални рад реализује у сарадњи са Домом здравља „Др Јован Јовановић Змај“ Стара Пазова.

Предавачи на трибини били су Верица Поповић, дипл. социјални радник, која је говорила о поступању Дома здравља у области заштите жртава насиља у породици, као и Ивана Савић и Милка Перендија, социјалне раднице Центра за социјални рад, које су представиле делатност институције у пружању помоћи и подршке жртвама насиља у породици.

Модератор трибине била је дипл. социјални радник Дајана Костић, координатор пројекта.

Скупу је присуствовала в.д. директор Центра за социјални рад Рада Жугић, која се уводним говором обратила присутнима, а међу слушаоцима били су начелник одељења за друштвене делатности Општине Стара Пазова Жељко Шолаја, помоћница председника општине за социјална питања Бранислава Мали, посланица Скупштине Аутономне покрајине Војводине Мирјана Радојевић и други представници локалне самоуправе, јавних предузећа, образовних и здравствених институција, медија и грађани.

Поједини слушаоци су, након излагања предавача, усменим путем изразили захвалност институцијама које реализују пројекат, истичући значај пројектних активности и дајући конкретне предлоге за побољшање положаја ове циљне групе.