ПОСЕТА ДЕЦИ У ХРАНИТЕЉСКОЈ ПОРОДИЦИ У ВАЉЕВУ

posted in: Вести | 0

Стручни тим Центра за социјални рад општине Стара Пазова – директор Рада Жугић, социјални радник Милка Перендија, дипл. педагог Мара Градић и дипл. психолог Ивана Новаковић, је дана 10.09.2020. године боравио у посети малолетној деци збринутој у хранитељскoj породици у Ваљеву. Посета је редовна и усклађена је са поступцима заштите, подршке и праћења статуса и понашања малолетне деце у хранитељској породици, као и ангажовању стручних радника Центра за породични смештај и усвојење Београд, одељење у Ваљеву.

Знамо да је свако од нас у току рада са децом открио и неки део себе који није знао да поседује, потребу која је била дубоко скривена у нама. До ње смо дошли у разговору о поступцима и понашању, решавању проблема и задатака, пружању подршке у превазилажењу тешких тренутака и трагова прошлости, школовању, свакодневним активностима и сл. Деца су нас подстакла и мотивисала да будемо бољи професионалци, али, што је најважније, и бољи људи. Да није било дивних дечијих мисли, речи и ставова које су делили са нама, никада не бисмо схватили колико уживамо у резултатима њихових постигнућа. Завршетком школовања и пунолетством они не излазе из наших живота већ остају још дуго наша, као и ми њихови. Ово је само још једна наша активност у којој смо заједно учествовали, разговарали, љутили се, предлагали и налазили заједничка решења, договарали задатке и на крају разменили и најлепше тренутке везане за успехе малолетне деце на задовољство свих нас.

Хранитељска породица је пожртвована и усмерена на добробит деце и труде се да им пруже љубав, смештај и обезбеде стимулативне услове за њихов раст и развој, као и подршку у осамостаљивању. Малолетна деца су испољила задовољство посетом и показала жељу за чешћим сусретима.

 

Милка Перендија,

социјални радник