ПОСЕТА ДОМУ ЗА ДЕЦУ ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ „КОЛЕВКА“ СУБОТИЦА

posted in: Вести | 0

У среду, 24. марта 2021. године, директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић обавила је посету Дому за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици. Посета је обављена у циљу информисања о актуелном стању и функционисању деце са територије општине Стара Пазова који се налазе на смештају у Дому и доставе пакетића и хигијенских пакета за кориснике са територије наше општине. Приликом посете обављени су разговори са стручним радницима Дома и добијене су информације о добром и стабилном функционисању деце из старопазовачке општине и о раду Дома у условима пандемије у којем су актуелно обустављене посете корисницима. Представници Дома су изразили задовољством ангажовањем Центра за социјални рад у бризи о корисницима са своје територије који се налазе на смештају у установи.

Представници установа су једни другима пожелели успех у даљем раду и пружању подршке корисницима, посебно у условима актуелне пандемије, уз жеље да пандемија прође без последица и уз ишчекивање наредних сусрета након њеног завршетка.

Дом је социјално-здравствено установа која збрињава децу са сметњама у развоју узраста од 0 до 26 година. У Дому се спроводи свакодневна превентивна и куративна заштита од стране педијатра, дечијег неуропедијатра, дечијег кардиолога, дечијег психијатра, физијатра, стоматолога. Осим здравствене неге спроводе се и мере третмана који обухвата хабилитацију и рехабилитацију, васпитно-образовни рад и адекватни стимулативни и корективно-реедукативни програм рада. На смештају у Дому за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици се актуелно налази шесторо деце са територије општине Стара Пазова.