ПОСЕТА ПОКРАЈИНСКЕ ПОСЛАНИЦЕ ЈЕЛЕНЕ ЈОВАНОВИЋ ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД СТАРА ПАЗОВА

posted in: Вести | 0

Дана 22.12.2021. године Центар за социјални рад општине Стара Пазова посетила је Јелена Јовановић, покрајинска посланица и Александар Балиновић, координатор за ромска питања при канцеларији за инклузију Рома.

Састанку је присуствовала Рада Жугић, директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова и Милана Раду, координатор за ромска питања у Центру за социјални рад.

Јелена Јовановић похвалила је активности које Центар за социјални рад реализује када су у питању Роми. Истакла је чињеницу да је број прималаца социјалне помоћи знатно смањен што говори о броју Рома који су запослени како у државним тако и у приватним предузећима. Посебно је истакла значај координаторке Милане Раду која је апсолвент Правног факултета у Новом Саду и која је ангажована од стране Покрајинске Владе и Секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова. Каже: „Центар за социјални рад има добар приступ ка решавању проблема националних мањина и пружању подршке да се Роми запошљавају у институције система што је политика целе наше државе и нашег председника, па се надам да ће Милана по завршетку студија бити део колектива Центра за социјални рад општине Стара Пазова.“

Директорка је покрајинску посланицу упознала са услугама које Центар за социјални рад пружа Ромима као што су новчана социјална помоћ, једнократна новчана помоћ, додатак за негу и помоћ другог лица, Пројекат ,,ЗА БОЉЕ СУТРА,, који је намењен испитивању потреба и побољшању живота Рома.

Милана Раду је истакла да као координатор за ромска питања има одличну сарадњу са свим институцијама у локалној заједници.

Александар Балиновић је навео да је општинско веће општине Стара Пазова усвојило оперативни план за 2022. годину у којем су дефинисани циљеви инклузије Рома у Старој Пазови.

Центар за социјални рад има запосленог члана у мобилном тиму који ће радити на инплементацији оперативног плана и учествовати у свим активностима.

Током састанка договорена је будућа сарадња Центра за социјални рад, покрајинске посланице и канцеларије за инклузију Рома.