ПРВИ САСТАНАК ТИМА ПРОЈЕКТА „ЖИВИМО ПОД ИСТИМ КРОВОМ 2“

posted in: Вести | 0

У уторак, 11. августа 2020. године, у просторијама Центра за социјални рад општине Стара Пазова одржан је први састанак тима пројекта „Живимо под истим кровом 2“. Пројекат је подржан од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова учешћем на Јавном конкурсу за финансирање, односно суфинансирање мера, активности и програма у области социјалне заштите у 2020. години.

На састанку су изнети предлози и планови о динамици и начину реализације пројектних активности чији је планирани период спровођења август-новембар 2020. године. У оквиру пројекта „Живимо под истим кровом 2“ планиран је тромесечни рад породичног клуба у Старој Пазови у којем ће бити организована различита тематска окупљања за кориснике и пружаоце услуга породичног смештаја за одрасла и старија лица. Окупљања ће имати социо-едукативни и радно-окупациони карактер, а за њихову реализацију, поред стручних радника Центра за социјални рад, биће задужени и други сарадници – стручњаци. За стручне раднике из система социјалне заштите са подручја Сремског региона биће организован стручни скуп у форми вебинара који ће се бавити темом породичног смештаја за одрасла и старија лица. Ова услуга, као и активности пројекта „Живимо под истим кровом 2“, биће промовисане у локалним медијима, посебно на Радио-телевизији Стара Пазова, а у плану је и израда водича о услугама породичног смештаја за одрасла и старија лица и лица са менталним сметњама и инвалидитетом.

Пројекат „Живимо под истим кровом 2“ осмишљен је са циљем да унапреди квалитет живота корисника и пружалаца услуга породичног смештаја за одрасла и старија лица и лица са менталним сметњама и инвалидитетом и да створи услове за унапређење ове услуге у општини Стара Пазова. Пројекат се, уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, спроводи другу годину за редом.