РАДИОНИЦА О ЗДРАВОЈ ИСХРАНИ ЗА КОРИСНИКЕ И ПРУЖАОЦЕ УСЛУГА ПОРОДИЧНОГ СМЕШТАЈА ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА

posted in: Вести | 0

Пројекат „Живимо под истим кровом 2“

У петак, 23. октобра 2020. године, у Клубу за одрасла и старија лица у Старој Пазови одржана је радионица о здравој исхрани за кориснике и пружаоце услуга породичног смештаја за одрасла и старија лица. Ово је четврта тематска радионица са првом групом учесника која је одржана у оквиру пројекта „Живимо под истим кровом 2“ подржаног од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова. Водитељ радионице била је струковни нутрициониста и дијететичар Ивана Стојановић, а радионица је одржана уз присуство и учешће стручних радника Центра за социјални рад општине Стара Пазова – дипл. психолога Милијане Новаковић и социјалних радника Весне Ђорђевић и Јелене Ковачевић.

Водитељка радионице је присутнима дала корисне информације о исхрани, посаветовала које су намирнице здраве и како правилно припремати оброке, истакла важност хидратације, говорила о количинама и времену за оброке и дала друге корисне савете. Радионица је одржана уз дискусију учесника у којој су присутни постављали питања и тражили препоруке нутриционисте у вези прилагођавања исхране здравственом стању корисника на смештају.

Радионица је испунила очекивања полазника да науче нешто ново и друже се у пријатној атмосфери. Корисницима се допала тема радионице и излагање предавача, при чему су изразили жељу да и даље долазе на окупљања сличног садржаја.

Радионица о здравој исхрани биће одржана и са другом групом полазника у петак, 30. новембра 2020. године, у Клубу за одрасла и старија лица.