САВИНДАН И МЛАДИ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

posted in: Вести | 0

Чланови Дневног боравка за младе и одрасле особе са инвалидитетом – ”Мој кутак у граду” окупили су се 26.01.2023. године у просторијама Клуба за одрасла и старија лица на свечаности поводом Савиндана. Окупљање је организовано на иницијативу Архијерејског намесништва старопазовачког које је у сарадњи са општином Стара Пазова обезбедило пригодне дарове поводом празника посвећеног великом српском светитељу и просветитељу Светом Сави.

Чланови Дневног боравка од којих су већина чланови Друштва за афирмацију инвалида ”Феникс” и овај сусрет су прихватили са пуно радости и оптимизма који карактеришу све њихове сусрете и присуство на организованим манифестацијама. Пригодан програм у којем су учествовали сви чланови боравка, уз речи о животу Светог Саве, али и тежњама Друштва ”Феникс” да афирмише особе са инвалидитетом у средини у којој живе, водила је председница Друштва ”Феникс” Јелица Деспот.

Посебном беседом присутнима се обратио Архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Зоран Јовић, док је о добробитима сарадње Центра за социјални рад, Друштва ”Феникс” и других удружења и Српске православне цркве говорила директорка центра Рада Жугић.

Парох белегишки, протонамесник Ђорђе Ковљен, дипл. социјална радница центра Мирјана Соколовић, секретар ”Феникса” Мира Тијанић и други сарадници Центра за социјални рад и Друштва ”Феникс” дали су свој допринос да овај, први званични сусрет поводом Савиндана, представника СПЦ и особа са инвалидитетом остане у памћењу за све будуће сусрете које су сви заједнички пожелели и најавили.

Свечаност је поропраћена од стране локалног медија РТВ Стара Пазова.

https://www.youtube.com/watch?v=R8eAKjizFU4