САСТАНАК ДИРЕКТОРА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

posted in: Вести | 0

У петак, 04. јуна 2021. године у просторијама Центра за социјални рад општине Бачка Паланка одржан је састанак директора центра за социјални рад Сремског округа и Бачке Паланке. Састанку су присуствовали директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић, директорка Центра за социјални рад ”Дунав” – Инђија Жељка Годић Аврамовић, директорка Центра за социјални рад Пећинци Биљана Јовичић, директорка Центра за социјални рад општине Ириг Силвана Лаћарац, в.д. директорка општине Рума Јелена Овчин, в.д. директор Центра за социјални рад ”Сава” Сремска Митровица Ђорђе Божовић и директорка Центра за социјални рад Бачка Паланка Вера Петровић као домаћин и организатор окупљања.

 

На састанку се разговарало о актуелним проблемима са коијма се центри за социјални рад сусрећу и о начинима на који се исти могу превазићи, о искуствима функционисања центара у условима пандемије, потребама корисника социјалне заштите и могућностима за унапређењем услуга социјалне заштите у редовним и ванредним околностима.

Учешће на састанку узео је и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић као почасни гост.

Наредни састанак директора центра за социјални рад планиран је да се одржи у Шиду.

Сусрет директора је завршен посетом Градском музеју  који је саставни део Културног центра Бачке Паланке у коме се налазе археолошки, историјски и етнолошки експонати.