• Трећи састанак директора центара за социјални рад Сремског региона
  • Трећи састанак директора центара за социјални рад Сремског региона
  • Трећи састанак директора центара за социјални рад Сремског региона
  • Трећи састанак директора центара за социјални рад Сремског региона

ТРЕЋИ САСТАНАК ДИРЕКТОРА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД СРЕМА ОДРЖАН У ПЕЋИНЦИМА

posted in: Вести | 0

Трећи састанак директора центара за социјални рад Сремског региона одржан је 08.12.2017. године у згради Општине Пећинци. Поред домаћина, директора Центра за социјални рад Пећинци Биљане Јовичић, састанку су присуствовали  директор Центра за социјални рад Шид Дејан Логарушић, в.д. директора Центра за социјални рад „Сава“ у Сремској Митровици Бранислав Вукмир, директор Центра за социјални рад Рума Слободан Красић, директорка Центра за социјални рад Ириг Силвана Лаћарац, директорка Центра за социјални рад „Дунав“ из Инђије Жељка Годић Аврамовић и в.д. директора Центра за социјални рад општине Стара Пазова, Рада Жугић.

 

Састанак је имао за циљ да се размене искуства у вези услуга социјалне заштите које се пружају на локалном нивоу, изложе проблеми са којима се центри за социјални рад сусрећу у својим срединама и размотре могућа решења.Директори центара су у својим обраћањима представили услуге које се пружају на територијама њихових општина и изнели проблеме са којима се сусрећу при пружању услуга социјалне заштите.Основни проблем свих центара представља забрана запошљавања и немогућност да се ангажују пружаоци услуга како би се задовољили услови предвиђени Правилником о лиценцирању.На овом састанку, између осталог, иницирано је оснивање прихватилишта у Срему, јер се број лица које је потребно збринути повећава током зиме, што утиче на попуњавање капацитета најближих прихватилишта у Београду и Новом Саду.

 

Након састанка,учеснике је примила председница Привременог органа општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички и том приликом се упознала са радом и услугама социјалне заштите уовим општинама.Током разговора, председница Ковачевић Суботички истакла је значај услуга које пружају центри за социјални рад својим корисницима, као и да је за ефикасност услуга социјалне заштите неопходна подршка и добра сарадња са локалном самоуправом.

 

Састанци дирекора центара за социјални рад Сремског округа су се показали веома кориснимза размену искустава, јер свака општина на различит начин пружа услуге социјалне заштите, што зависи од потреба локалног становништва и буџета локалне самоуправе.

[Best_Wordpress_Gallery id=”40″ gal_title=”Трећи састанак директора центара за социјални рад Сремског региона”]