• Друга трибина у Голубинцима коју Центар
  • Друга трибина у Голубинцима коју Центар
  • Друга трибина у Голубинцима коју Центар
  • Друга трибина у Голубинцима коју Центар
  • Друга трибина у Голубинцима коју Центар

ТРИБИНА О ОСНАЖИВАЊУ ЖРТАВА НАСИЉА У ПОРОДИЦИ ОДРЖАНА У ГОЛУБИНЦИМА

posted in: Вести | 0

Друга трибина у Голубинцима коју Центар за социјални рад реализује у оквиру пројекта „ИМАМ ПРАВО НА ЗАШТИТУ“ одржана је у уторак, 14. новембра 2017. године, у просторији основне школе „23. Октобар“. Тема другог циклуса трибина, које су у претходном периоду одржане у насељима Стара Пазова, Нова Пазова и Војка, односи се на оснаживање жртава насиља у породици и упознавање са правима, ресурсима и поступцима за остваривање права, а у њиховој реализацији учествују представници Центра за социјални рад и Дома здравља.

Предавачи на трибини биле су Верица Поповић, социјални радник Дома здравља, и Ивана Савић и Милка Перендија, социјалне раднице Центра за социјални рад, које су говориле о поступању здравствене установе и установе социјалне заштите у пружању заштите жртвама породичног насиља и представиле доступне ресурсе за помоћ и подршку, са посебним освртом на материјална давања. Директорка Центра за социјални рад Рада Жугић поздравила је присутне и дала уводну реч. У трибини су активно учествовали представници школе „23. Октобар“ – учитељица Бранка Бељин и директор Милорад Босанчић, који су се дотакли теме вршњачког насиља, као посебно актуелне у школама, будући да се међу слушаоцима налазио велики број родитеља деце школског узраста. Скупу је присуствовало око 40 грађана Голубинаца и сарадника из образовних установа и удружења грађана.

Наредна, уједно и последња трибина овог циклуса, биће одржана у среду, 15. новембра 2017. године у сали Дома културе у Новим Бановцима, са почетком у 18 часова.

Пројекат „Имам право на заштиту“ финансијски је подржан од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.