УНАПРЕЂЕЊЕ КОМПЕТЕНЦИЈА СТРУЧНИХ РАДНИКА У ЦЕНТРИМА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД У ПРИМЕНИ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ

posted in: Вести | 0

Национална конференција

У понедељак, 10. фебруара 2020. године, на Факултету политичких наука Универзитета у Београду одржана је национална конференција под називом „Унапређење компетенција стручних радника у центрима за социјални рад у примени мера популационе политике“ коју је организовала Комора социјалне заштите у сарадњи са Кабинетом министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику.

Конференцију су уводним обраћањима отвориле министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић, декан Факултета политичких наука Драган Симић и директорка Коморе социјалне заштите Сандра Перић. Проф др Мирослав Бркић, продекан за развој Факултета политичких наука, говорио је о демографији и популационој политици у Републици Србији, а учесницима је од стране асистента Факултета политичких наука Иване Јакшић представљено истраживање о препознавању мера популационе политике од стране стручних радника центара за социјални рад. Скуп је завршен излагањем директорке Коморе социјалне заштите Сандре Перић о улози система социјалне заштите у реализацији мера популационе политике.

Након конференције стручним радницима из система социјалне заштите који су положили испит додељене су лиценце за рад.

Националној конференцији о унапређењу стручних радника центара за социјални рад у примени мера популационе политике присуствовала је представница Центра за социјални рад општине Стара Пазова – психолог Даница Радаковић Сердар.