УЧЕШЋЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА „НЕОПХОДНОСТ МЕЂУСЕКТОРСКОГ ПРИСТУПА У ЗАШТИТИ ЖРТВЕ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ“

posted in: Вести | 0

Дана 30.11.2022. у скупштини АП Војводине у Новом Саду одржана је конференција “Неопходност међусекторског приступа у заштити жртве насиља у породици“ у организацији Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Покрајинског завода за социјалну заштиту. Конференција је организована у оквиру кампање Шеснаест дана активизма против насиља над женама.

            На конференцији се говорило о стручним поступцима центра за социјални рад у заштити од насиља у породици, улози јавног тужилаштва у борби против насиља у породици, изазовима у судској пракси, те о улози полицијске управе у борби против насиља у породици. Такође, учесници су упознати са улогом координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама у међусекторској заштити жртава од насиља у породици основаном од стране Града Новог Сада, а тенденција је да се исти оснивају и у другим локалним заједницама.

            Конференцији су присуствовале Рада Жугић, директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова, и Даница Радаковић Сердар испред Интерног тима за заштиту од насиља у породици Центра за социјални рад општине Стара Пазова.