УЧИМО ЗА ЖИВОТ

posted in: Вести | 0

Дана 17.09.2021.год. одржана је прва радионица предвиђена пројектом  „Учимо за живот“. Тема данашње радионице је едукативног карактера и бави се тешким осећањима деце и одраслих у ситуацијама када губе вољене особе, потешкоћа у здравственом стању, као и недостатак самопоуздања и др..

Едукацију смо започели са актуелном ситуацијом у друштву-епидемијом вируса . Такав почетак је изабран из два разлога 1. Обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију коју доживљавају грађани у истом периоду  2. Да се препознају осећања деце и хранитеља у односу на ограничења и недоступност коју доноси актуелна ситуација.

Тема је била одлично прихваћена од стране хранитеља што су показали активним учешћем у раду а и на крају оценом саме радионице  као и самих реализатора ове радионице М.Перендија и А.Ђурић

Планира се наставак рада са хранитељима. Увод у следећу радионицу биће осврт на губитак и процес кроз који особа пролази након губитка. У другом делу радионице наставиће се са радом на тему емотивне везаности, што је такође веома значајан сегмент у препознавању потреба мал. деце збринуте у хранитељске породице.

Друга редионица из пројекта „Учимо за живот“ је планирана за петак 24.09.2021. године у 14h.