УЧИМО ЗА ЖИВОТ

posted in: Вести | 0

Дана 09.10.2021. год. одржана је друга радионица предвиђена пројектом „Учимо за живот“. Радионица је рађена са децом адолесцентног узраста од 15 до 18 година која одрастају у хранитељским породицама.

Теме које су обрађиване на данашњим радионицама су „Како упознајемо себе“ ради бољег упознавања себе и својих интересовања и потреба, као и разматрање прошлости како би боље разумели своје актуелне релације као и Радионица о самопроцени, односно препознавање својих врлина и мана у циљу укупног сагледавања своје личности.

Радионице су успешно реализоване, адолесценти су током њих испољили висок степен позитивне мотивације, учествовали су у задатим активостима, износили слободно личне радове.

У оквиру обуке предвиђена је обрада следећих тема: „Како да емоције раде за нас, а не против нас“; „На које начине да контролишем емоције“; „Како да се носим са непријатним емоцијама“; „Како да повећам ниво прихватања себе“.

Водитељи радионица су стручни радници Центра за социјални рад општине Стара Пазова, Даница Радаковић Сердар дипл. психолог и психотерапеут и Марјановић Александра дипл. психолог и психолошки саветник.