У Скупштини АПВ одржана конференција – ,,Заједно у борби против насиља над женама“

posted in: Вести | 0

Дана 25.11.2022.године у Скупштини АП Војводине одржана је конференција ,,Заједно против насиља над женама“  у организацији Женске парламентарне мреже Скупштине АП Војводине.

            Конференција је организована у оквиру кампање „ 16 дана активизма против насиља над женама“, која траје од 25.новембра до 10. децембра 2022. године.

             На скупу су учествовале покрајинске посланице и посланици, одборнице и одборници из општина и градова у АП Војводини, представници Покрајинске владе, институције Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана и других покрајинских и локалних институција и организација које се баве родном равноправношћу, као и центара за социјални рад, са циљем заједничког доприноса у борби против родно заснованог насиља.

            Поред важности подизања свести јавности о постојању овог друштвеног проблема, на конференцији је указано и на потребу сталног унапређивања одговора друштва на проблем насиља у породици, као и на потребу заштите свих оних који су преживели тај облик насиља. У том смислу, на конференцији су представљена искуства, рад и мере на превенцији, сузбијању и заштити од родно заснованог насиља.

             Конференцији су присуствовале Рада Жугић, директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова и Весна Лачњевац испред Интерног тима ЦСР и члан Координационог тела.