ДРУГИ САСТАНАК О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА „СОЦИЈАЛНИ РАДНИК У ШКОЛИ“

posted in: Вести | 0

 

У месецу јулу 2019. године званично је започела реализација пројекта „Социјални радник у школи“ који спроводи Центар за социјални рад општине Стара Пазова са тимом сарадника из локалне самоуправе, основих школа и локалне радио-телевизије. У циљу постизања договора о техничко-оперативној сарадњи у реализацији пројектних активности, у среду, 3. јула 2019. године, одржан је састанак чланова тима и сарадника у просторијама Центра за социјални рад. Састанку су присуствовали директорка Центра за социјални рад Рада Жугић, помоћница председника општине Стара Пазова Наташа Мићић, координаторка пројекта Ивана Савић, директор Радио-телевизије Стара Пазова Милош Лазић са сарадницима, директори основних школа и чланови тима из Центра за социјални рад и образовних установа.

На састанку је оквирно договорен термин одржавања трибине у месецу августу 2019. године на којој ће пројекат бити детаљније представљен стручној и широј јавности. Трибина је намењена стручним радницима из система социјалне заштите, представницима васпитно-образовних установа и сарадницима из локалних институција и организација и биће пријављена Комори социјалне заштите. Такође, постигнути су договори о терминима рада социјалних радника у основним школама „Бошко Палковљевић – Пинки“, „Симеон Араницки“ и „Херој Јанко Чмелик“ у Старој Пазови и Основној школи „Милан Хаџић“ у Војки. Социјални радници у школама пружаће подршку ученицима, родитељима и наставном кадру кроз обављање послова социјалног рада и одржавање радионица, обука и тематских родитељских састанака. Најважније етапе у реализацији пројекта и спроведене обуке и радионице бићепредстављене јавности путем Радио-телевизије Стара Пазова.

Пројекат се реализује захваљујући финансијској подршци Општине Стара Пазова, која је препознала његов значај за становништво и институције у локалној заједници.Пројекат омогућава да се грађанима на широј територији општине Стара Пазова обезбеди већа доступност услуга Центра за социјални рад и да се деци, родитељима и породицама обезбеди већи обим подршке у превенцији и решавању социјалних проблема. Овакав облик сарадње система социјалне заштите и образовања олакшаће рад институција и допринеће афирмацији социјалних радника као сарадника у систему образовања.