ФЕНИКСОВО ПОСЕЛО – „ВЕЧЕ СА ДАНКОМ СТОЈИЉКОВИЋ“

posted in: Вести | 0

10. Октобарски дани солидарности са старијим људима – „Старима с љубављу“

У уторак, 1. октобра 2019. године, у Клубу за одрасла и старија лица у Старој Пазови свечано је отворена манифестација „10. Октобарски дани солидарности са старијим људима – Старима с љубављу“ коју организује Центар за социјални рад општине Стара Пазова. Првог уторка у месецу октобру дружање је организовано у сарадњи са Друштвом за афирмацију инвалида „Феникс“, у оквиру посела – „Вече са Данком Стојиљковић“.

Десете „Октобарске дане“ је отворила директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић, која је поздравила присутне и изразила задовољство великим одзивом грађана и сарадника који су дошли да присуствују дружењу и подрже манифестацију за старије суграђане.

Организатор програма Мирјана Соколовић, социјална радница и руководилац службе у Центру за социјални рад општине Стара Пазова, је представила активности манифестације „Октобарски дани солидарности са старијим људима“ од почетка њеног одржавања 2010. године. Закључно са јубиларном, десетом манифестацијом, у оквиру „Октобарских дана солидарности са старијим људима“ је организовано укупно 65 разноврсних тематских активности које обухватају: 47 програмских вечери, 7 изложби слика, 4 изложбе ручних радова, етнографско-документарну изложбу, 3 сусрета клубова и 3 акције међугенерацијске солидарности.

Водитељ посела Јелица Деспот, председница Друштва за афирмацију инвалида „Феникс“, је као домаћин ове вечери угостила музичког извођача Слободанку Данку Стојиљковић, једну од најаутентичнијих тумача песама насталих у Србији. Гости посела су били и старопазовачки музичари Јан Чемерски – Чеме и Горан Трифунов. Поселу су, поред корисника услуга Клуба за одрасла и старија лица, присуствовали и корисници услуга помоћи у кући и чланови Друштва за афирмацију инвалида „Феникс“. Присутни су у пријатној и веселој атмосфери уживали у дружењу и квалитетном музичком програму.

Наредно дружење у оквиру манифестације „10. Октобарски дани солидарности са старијим људима“ биће одржано у уторак, 8. октобра 2019. године, у оквиру тематске вечери под називом „Како да препознамо насиље и дискриминацију према старијима“ на којој ће излагати Надежда Сатарић из социјално-хуманитарне организације Amity – снага пријатељства. 

Видео прилог о манифестацији „10. Октобарски дани солидарности са старијим људима“ можете погледати на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=Td0F2UgAg6k&feature=youtu.be