ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ВЕЛИКИ РАДЕ А МАЛИ СЕ СЛАДЕ“

posted in: Вести | 0

Пројекат „Социјални радник у школи“

У суботу, 23. новембра 2019. године, у периоду од 11 до 16 часова у Основној школи „Симеон Араницки“ у Старој Пазови одржана је хуманитарна акција под називом „Велики раде а мали се сладе“ у организацији Центра за социјални рад општине Стара Пазова. Хуманитарна акција је једна од активности пројекта „Социјални радник у школи“ чији је финансијер Општина Стара Пазова, носилац Центар за социјални рад општине Стара Пазова, а учесници основне школе „Бошко Палковљевић – Пинки“, „Симеон Араницки“ и „Херој Јанко Чмелик“ из Старе Пазове, Основна школа „Милан Хаџић“ из Војке и Радио-телевизија Стара Пазова.

У оквиру акције организована је продаја слаткиша – мафина које су украшавали тимови ученика виших разреда основних школа које учествују у пројекту уз подршку професионалних посластичара фирме „Стамевски – Мој слаткиш“ која је била  покровитељ акције. На овај начин – кроз дружење, креативан рад, опробавање у послу посластичара и уживање у слаткишима, прикупљено је око 40.000,00 динара који ће бити утрошени за набавку материјала и опреме у складу са потребама школа и идејама ученика.

Догађају су присуствовали организатори и домаћини скупа – директорка Рада Жугић, координатор пројекта Ивана Савић и стручни радници Центра за социјални рад, као и директорка Основне школе „Симеон Араницки“ Слађана Бурсаћ са наставним особљем школе. Хуманитарној акцији су се одазвали представници школа са територије општине, родитељи и ученици, представници Друштва за афирмацију инвалида „Феникс“ и представници Радио- телевизије Стара Пазова који су медијски пропратили догађај.

Видео прилог о хуманитарној акцији „Велики раде а мали се сладе“ можете погледати на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=m7zu9GgtvQY&feature=youtu.be