IV ЕДУКАТИВНИ ЦИКЛУС ЗА УСТАНОВЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

posted in: Вести | 0

Припрема установа социјалне заштите за финансијско пословање у 2020. години

Дана 25.11.2019. године и 26.11.2019. године у Хотелу „Zepter“ у Врњачкој Бањи одржан је семинар под називом „Припрема установа социјалне заштите за финансијско пословање у 2020. години“ у организацији Образовног информатора из Београда и представља четврти – завршни семинар на тему финансија у 2019. години.

Првог дана семинара одржана су предавања на тему ИСИБ до краја 2019. године и припрема установа социјалне заштите за годишње финансијско извештавање. Увод у наведене теме дао је проф. др Саша Трандафиловић, вршилац дужности помоћника министра – Сектор за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг. Након уводног излагања помоћника министра присустнима су се обратиле Младенка Милетић, шеф одсека за финансијско управљање – Сектор за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг, Анастазија Бијелић, начелница за платни промет и рачуноводство – Сектор за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг и Марија Петровић, руководилац групе за финансирање социјалне заштите – Сектор за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг. Присутним учесницима семинара се обратила Слађана Чабрић, вршилац дужности помоћника министра – Сектор за бригу о породици и социјалну заштиту, говорећи о инспекцијском надзору у установама социјалне заштите и специфичностима рада центара за социјални рад и осталих установа социјалне заштите. Другог дана семинара говорило се о припрема установа социјалне заштите за доношење финансијског плана за 2020. годину, као и о материјалним давањима корисницима услуга центара за социјални рад и личном новцу корисника у установама социјалне заштите.

Одржавање семинара на тему ИСИБ-а током 2019. године пружило је велику помоћ центрима за социјални рад, обзиром да је систем ИСИБ новима са којом се запослени у рачуноводствима центара за социјалне рад сусрећу по први пут.

Семинару у Врњачкој Бањи присуствовали су представници Центра за социјални рад општине Стара Пазова – директорка Рада Жугић, шеф рачуноводства Снежана Лазић и дипл. правник Оливер Ристић.