МУЗИЧКО ВЕЧЕ „РУЖО РУМЕНА“ У КЛУБУ ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА 

posted in: Вести | 0

10. Октобарски дани солидарности са старијим људима – „Старима с љубављу“

У уторак, 29. октобра 2019. године, у Клубу за одрасла и старија лица у Старој Пазови одржано је музичко вече „Ружо румена“ као последње у низу најављених програмских вечери манифестације „10. Октобарски дани солидарности са старијим људима – Старима с љубављу“.

Широким спектром песама од старих до новијих народних и других популарних песама попут насловне, широкој публици  омиљене песме аутора глумца Драгана Јовановића ”Ружо румена”, част да затвори овогодишњу, десету по реду манифестацију посвећену старењу и старијим људима, припала је старопазовачком градском хору. Певање 30-ак чланова хора употпуњено је и обогаћено музичком пратњом коју су обезбедили Зоран Милошевић на хармоници, Јан Чемерски Чеме на гитари, Браца Чортан на бас гитари и Славољуб Стевановић на виолини. 

Хоровођа и диригент хора Радмила Андрејевић уз честитке представницима центра за јубиларних 10 година организовања манифестације ”Старима с љубављу”, најавила је и јубилеј хора – 18 година постојања и рада, који ће бити обележен концертом који се планира за 28. новембар ове године.

Поред захвалности Радмили Андрејевић и члановима хора и оркестра за угодно музичко вече које је допринело добром расположењу свих присутних у клубу и уручених захвалница, у име домаћина и организатора Октобарских дана солидарности са старима директорка центра Рада Жугић и организатор програма Мирјана Соколовић искористиле су прилику да се уручивањем захвалница и пригодних поклона захвале:

  • представницима медија: РТВ Стара Пазова – директору Милошу Лазић и новинарима Слободану Станковић и  Зденки Кожик, Зорану Милићу за извештавање у Пазовачком огледалу, Бранки Родић за извештавање у Сремским новинама и Ани Лешћан за извештавање у HLAS L’UDU
  • чланицама клуба које су за свако вече припремале колаче и пецива – Ани Филип, Марији Хлебјан, Олгици Бардак, Вјерки Вршка и Катарини Варењи
  • Друштву за афирмацију инвалида Феникс које 9 година за редом ”Фениксовим поселом” званично отвара манифестацију
  • члановима клуба и Друштва за афирмацију инвалида ”Феникс” – Ивани Тијанић и Стевану Кораћ, који су на свакој вечери за госте рецитовали пригодне песме и
  • сараднику Црвеног крста Мишу Денису Фабјан који је (уз возача комби визила центра) превозио старије суграђане на дешавања у клуб.

Посебну захвалност организатори су исказали Општини Стара Пазова и председнику Ђорђу Радиновић за финансијску подршку Октобарским данима и свим другим дневним услугама за старије и особе са инвалидитетом које се пружају у оквиру Службе за помоћ у кући и Клуба за одрасла и старија лица.

Поред директорке центра Раде Жугић и организатора програма Мирјане Соколовић, руководиоца службе за помоћ у кући, у реализацији Октобарских дана солидарности са старим људима непосредно су учествовали сви запослени у служби за помоћ у кући и клубу: домаћица клуба Борка Вучковац, неговатељице Мишкив Маја и Стјепановић Драгица и домаћице Дуња Бомештар и Митра Ћулаја.

Октобарски дани солидарности са старијима ”Старима с љубављу”, званично се завршавају 30.10.2019. у просторијама клуба за дневни боравак у још једној акцији међугенерацијске солидарности кроз сусрет чланова клуба за децом из предшколске установе ”Полетарац”.

 Видео прилог о овој вечери и резиме Октобарских дана можете погледати на интернет страни РТВ Стара Пазова: 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=M61hD7WAC1Y