ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ ЧУДОТВОРАЦ

posted in: Вести | 0

Друштво за афирмацију инвалида „Феникс“

У недељу, 12. маја 2019. године, у просторијама Соколског дома у Старој Пазови обележена је слава Друштва за афирмацију инвалида „Феникс“ – Св. Василије Острошки Чудотворац. Слави су присуствовали чланови и бројни сарадници и пријатељи Удружења. Обред резања славског колача обавио је свештеник – протојереј Никола Деспот, који је уједно преузео кумство. Председница Друштва за афирмацију инвалида „Феникс“ Јелица Деспот у име домаћина срдачно је захвалила представницима локалне самоуправе, свим досадашњим кумовима, доброчинитељима и пријатељима на давању доприноса активностима друштва кроз своје лично ангажовање, новчану и другу подршку. Директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић, којој је прошле године припала част кумства, изразила је захвалност на указаном поверењу и истакла да ће Центар и „Феникс“ наставити успешну сарадњу и реализовати заједничке активности на унапређењу квалитета живота особа са инвалидитетом у локалној средини.

Сарадња Друштва за афирмацију инвалида „Феникс“ и Центра за социјални рад датира од оснивања Удружења 1994. године. Чланови Друштва у Центру за социјални рад остварују право на додатак и увећани додатак за помоћ и негу другог лицаи другу материјалну и нематеријалну подршку, користе услуге помоћи у кућии организују своја дружења и манифестације у просторијама Клуба за одрасла и старија лица, уз обезбеђен превоз специјалним комби возилом Центра. Подршку раду и члановима „Феникса“ волонтерски пружају запослени у Центру за социјални рад, а поједини од њих учествују у раду председништва од оснивања друштва.

Слава „Феникса“ Свети Василије Острошки Чудотворац обележена је у пријатној и веселој атмосфери, уз славску трпезу и пригодан музички и рецитаторски програм.