Одржана конститутивна седница Управног одбора Асоцијације Центара за социјални рад Србије

posted in: Вести | 0

У петак 19.09.2019. године, у Врњачкој бањи је одржана конститутивна седница Управног одбора Асоцијације Центара за социјални рад Србије у новом сазиву.

Седници су присуствовали и представници Центра за социјални рад општине Стара Пазова: Дајана Костић, дипломирани социјални радник, која је на претходној Скупштини Асоцијације изабрана за члана УО, као и дипломирани правници Центра, Злата Бјелић и Оливер Ристић, као гости и сарадници Асоцијације.

За председника Управног одбора изабрана је г-ђа Рада Дивац, дипломирани специјални педагог из Центра за социјални рад из Пријепоља, а за подпредседника,  г-ђа Дајана Костић дипломирани социјални радник из Центра за социјални рад општине Стара Пазова.

Седници је присуствовала и помоћник Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Слађана Чабрић, доскорашња директорка ЦСР у Крушевцу и члан УО Асоцијације.

На седници су разматрана питања од значаја за рад Асоцијације и Центара за социјални рад у наредном периоду. Истакнуте су потешкоће у примени Закона о заштити података о личности и проблеми у вези сарадње са пословним банкама у оквиру старатељске и друге заштите корисника.

Управни одбор је донео одлуку да се о наведеним потешкоћама у раду Центара,  обавести надлежно Министарство, као и Народна банка Србије, уз предлог да се организује заједнички састанака, ради решавања насталих проблема и уједначавања праксе у поступању Центара за социјални рад и пословних банака.

Управни одбор је донео одлуку о формирању радне групе за израду Правилника о раду Центра за социјални рад у чијем су саставу се налази и дипломирани правник нашег Центра, Оливер Ристић.

Управном одбору Асоцијације и новоизабраним заступницима, желимо успешан рад у наредном периоду.

Овом приликом колектив Центра за социјални рад општине Стара Пазова упућује честитке колегиници Дајани Костић на избору за подпредседника Управног одбора Асоцијације центара за социјални рад Србије.