ПОЕТСКО-ДРАМСКО ВЕЧЕ „ВАТРИШТЕ ОКА“ У КЛУБУ ЗА ОДРАСЛА И СТАРИЈА ЛИЦА

posted in: Вести | 0

10. Октобарски дани солидарности са старијим људима – „Старима с љубављу“

У уторак, 15. октобра 2019. године у Клубу за одрасла и старија лица у Старој Пазови у оквиру програма традиционалне манифестације ”Октобарски дани солидарности са старијим људима” одржано је поетско-драмско вече под називом „Ватриште ока“ на којем је гост био Миленко Чуровић Кичавски, песник неисцрпне енергије који je свој немирни поетски дух јавности приказао кроз 21-у до сада објављену збирку поезије. Рођен у Кичави 1956. године, одрастао у Бијелом Пољу, школован у Београду, где живи, ради и ствара, Миленко Чуровић поезијом – боемском, сатиричном или духовном, у зависности од инспирације, исписује своју биографију.

По занимању социјални радник, доктор наука, Миленко је доцент на Високој школи социјалног рада на којој предаје студентима о социјалном раду са старима и социјалном раду са особама са ивалидитетом. Познавање прилика у којима живе старији и особе са инвалидитетом које је стекао кроз дугогодишње искуство у социјалној заштити, пре него што се почео бавити послом предавача, допринели су да од публике која је присуствовала овој надахнутој вечери добије бројне симпатије. У том смислу, Миленко Чуровић није био само гост уметник, већ и гост зналац и професионалац који је изабране песме употпунио причама из живота својих штићеника и својих студената. 

Присутни су изразили велико задовољство квалитетно организованим поетско-драмским програмом и недвосмислено се сложили са оценом из рецензије у једној од Миленкових књига у којој је записано: ”Има довољно љубави овај громадни славуј да је подари свима…” /В.Џелетовић/

Поред директорке Центра за социјални рад општине Стара Пазова Раде Жугић која је пожелела добродошлицу гостима овог октобарског дружења, и организаторке програма Мирјане Соколовић, ово успешно поетско вече је својим присуством увеличао заменик директора Републичког завода за социјалну заштиту Живорад Гајић.

Наредног уторка, 22.10.2019. године са почетком у 18 часова, биће одржано музичко-приповедачко вече „Свирам и причам“ на којем ће се представити Грујица Милојевић и Живко Горјановић са својим гостима.

Видео прилог о овом октобарском дружењу можете погледати на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=JnzWkjCw4yw&feature=youtu.be