ПОСЕТА ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ КАЊИЖА 

posted in: Вести | 0

У среду, 6. новембра 2019. године, директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић и дипл. социјална радница Јелена Ондрик обавиле су посету Геронтолошком центру Кањижа. У оквиру посете директорка и стручна радница Центра за социјални рад обишле су корисника са територије општине Стара Пазова који се налази на смештају у установи и са стручним особљем дома размениле информације о његовом актуелном стању и функционисању. Такође, кроз обилазак домског комплекса и непосредни разговор са директорком Јеленом Петровић Глишић, представници Центра за социјални рад ближе су се упознали са радом Геронтолошког центра у Кањижи, његовим просторним и кадровским капацитетима, услугама и активностима које се у њему реализују и планираним активностима на унапређењу услуга и комфора смештаја. 

Геронтолошки центар Кањижа је установа која пружа услуге смештаја и збрињавања категорије психички очуваних одраслих и старијих лица, а збрињава независне, полузависне и зависне кориснике. Капацитет установе је смештај 95 корисника, при чему је установа у протеклом периоду радила углавном са попуњеним капацитетом. О корисницима брину медицинске сестре и неговатељице током 24 часа, а рад у установи обављају и лекар и социјални радник, као и пратеће техничко и финансијско особље.

На смештају у Геронтолошком центру Кањижа актуелно се налази један корисник са територије општине Стара Пазова који је изразио велико задовољство смештајем и услугама које му се пружају у установи, односом особља и стручних радника према корисницима, као и могућностима за учешће у разноврсним домским активностима.