ПОСЕТА ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ „СРЕМ“ У РУМИ

posted in: Вести | 0

Дан отворених врата у установи социјалне заштите 

У уторак, 22. октобра 2019. године, представници Центра за социјални рад општине Стара Пазова обавили су посету Геронтолошком центру „Срем“ у Руми у оквиру Дана отворених врата. Установу су посетиле социјална радница Јелена Ондрик и социолог Тамара Ђорђевић. 

Поводом Дана отворених врата установа је угостила сараднике из центара за социјални рад сремског округа – Руме, Инђије, Пећинаца, Сремске Митровице, Шида и Старе Пазове, за које је припремљен пригодан музички програм. Присутни гости, корисници и запослени у установи уживали су у наступу новосадског Мушког академског хора „Споменак“, једног од најстаријих хорова у Војводини и Србији, чији су чланови у пратњи диригента Дамира Милошевића и других стручњака изводили веселе староградске песме које су подстакле на игру и певање. 

Након музичког дела програма, у пријатном амбијенту свечане сале у Дому одржан је радни састанак представника Геронтолошког центра и центара за социјални рад сремског округа у оквиру којег су запослени у социјалној заштити разменили актуелне информације које се односе на рад и сарадњу институција у обезбеђивању домског смештаја старијим лицима. Овом приликом стручни радници центара за социјални рад посетили су кориснике са територије њихове општине и ближе се информисали о њиховом актуелном стању и функционисању.

У Геронтолошком центру „Срем“ у Руми се на смештају налази око 40 старијих корисника са територије општине Стара Пазова.