ПОСЕТА МИНИСТРА ЗОРАНА ЂОРЂЕВИЋА ОПШТИНИ СТАРА ПАЗОВА

posted in: Вести | 0

У петак, 7. јуна 2019. године, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић био је у званичној посети општини Стара Пазова како би се ближе упознао са потребама грађана и радом установа и организација. У оквиру посете обављен је радни састанак са представницима Општинске управе и директорком Центра за социјални рад Радом Жугић на тему унапређења квалитета живота особа са инвалидитетом и других група грађана, као и побољшања функционисања јавних установа које су у надлежности ресорног Министарства. Једна од тема радне посете односила се и на ближе упознавање са радом старопазовачког Центра за социјални рад и унапређење сарадње са Министарством.

Након радног састанка, министар је обишао чланове Друштва за афирмацију инвалида „Феникс“ и у непосредном разговору са њима се информисао о раду удружења и потребама особа са инвалидитетом у општини Стара Пазова. Посета удружењу „Феникс“ одвијала се у просторијама Клуба за одрасла и старија лица при Центру за социјални рад, у којем се свакодневно окупљају особе са инвалидитетом и Друштво реализује своје активности и манифестације. Разговор је резултирао конкретим договором о обезбеђивању средстава за реконструкцију крова у просторијама Клуба за одрасла и старија лица, како би боравак у овом простору био безбеднији и удобнији. Такође је постигнут договор са председником општине Стара Пазова о набавци комби возила специјализованог за превоз особа са инвалидитетом из средстава локалне самоуправе. Председник Ђорђе Радиновић овом приликом је истакао да Општина Стара Пазова води бригу о особама са инвалидитетом и да ће и убудуће представници локалне самоуправе побољшавати услове живота инвалидних лица. Председница друштва за афирмацију инвалида ”Феникс” Јелица Деспот, истакавши дугогодишњу добру сарадњу друштва са локалном самоуправом и Центром за социјални рад, изразила је захвалност министру и председнику општине што ће захваљујући најављеним средствима бити решени проблеми са којима се сусрећу, а који се односе на превоз и окупљање чланова и других инвалидних лица.

Посредством Центра за социјални рад особе са инвалидитетом остварују права из система социјалне заштите која финансира Република и користе услуге помоћ у кући и Клуба за одрасла и старија лица која финансира Општина Стара Пазова.