ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА ПЗСЗ И СТУДЕНАТА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА

posted in: Вести | 0

У уторак, 16. априла 2019. године, директорка и саветница Покрајинског завода за социјалну заштиту са студентима друге године основних студија социјалног рада на Филозофском факултету у Новом Саду обавиле су посету Центру за социјални рад општине Стара Пазова. Посета је обављена у циљу упознавања студената са организацијом рада и пословима у центру за социјални рад у оквиру праксе коју обављају у Покрајинском заводу за социјалну заштиту. Ментори студената, директорка Татијана Грнчарски и саветница Александра Раичевић, за посету су одабрале Центар за социјални рад општине Стара Пазова као пример добре праксе рада установе социјалне заштите.

Директорка Центра за социјални рад Рада Жугић пожелела је добродошлицу студенткињама Маријани и Тијани и упутила их на руководиоца службе Дајану Костић која им је представила делатност Центра за социјални рад. Студенткиње су обишле просторије Центра за социјални рад, упознале са радом служби, разговарале са стручним радницима различитих профила – социјалним радницима, психолозима, спец. педагозима, педагозима, правницима и социолозима, и оствариле увид у стручне послове који се обављају у установи.

Ово је прва посета студената Филозофског факултета у Новом Саду Центру за социјални рад општине Стара Пазова у оквиру практичне обуке, будући да је социјални рад новоотворен смер основних академских студија на Филозофском факултету. Центар за социјални рад општине Стара Пазова ће бити отворен за даљу сарадњу са установама социјалне заштите и образовним установама у погледу организовања посета и обезбеђивања стручне праксе студентима друштвено-хуманистичких наука.