ПОСЕТА УСТАНОВИ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „СРЕМЧИЦА“

posted in: Вести | 0

У понедељак, 01. априла 2019. године, директорка и стручни радници Центра за социјални рад општине Стара Пазова обавили су посету Установи за децу и младе „Сремчица“. У оквиру посете стручни радници Центра за социјални рад су обишли кориснике са територије општине Стара Пазова и уручили им пригодне поклоне, а том приликом је одржан и радни састанак са стручним особљем Установе „Сремчица“ у оквиру којег су дефинисане активности у даљој заштити корисника.

Установа за децу и младе „Сремчица“ збрињава око 300 корисника – 100 деце и младих са сметњама у развоју и 200 одраслих лица са интелектуалним тешкоћама и тешкоћама у комуникацији. У Установи у Сремчици се актуелно на смештају налази седам корисника са територије општине Стара Пазова. Кроз посете Установи корисницима се обезбеђује очување везе са средином порекла, што представља важан фактор у очувању њиховог личног, породичног и социјалног идентитета.

У сусрет Светском дану особа са аутизмом који се обележава 2. априла, Установа за децу и младе „Сремчица“ организовала је пригодан програм. Хор Установе је приредио приредбу након које је реализована ликовна колонија у којој су учествовали корисници и ученици основних школа, а манифестацију су употпунили професори и студенти са Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију у Београду и професорка Високе школе социјалног рада. У знак подршке особама са аутизмом на небу изнад Сремчице виорили су се балони плаве боје. Обележавању Светског дана особа са аутизмом у Установи „Сремчица“ присуствовала је директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић.