ПОСЕТА ЗАВОДУ ЗА СМЕШТАЈ ОДРАСЛИХ ЛИЦА „МАЛЕ ПЧЕЛИЦЕ“ У КРАГУЈЕВЦУ

posted in: Вести | 0

У петак, 13. септембра 2019. године, стручне раднице Центра за социјални рад општине Стара Пазова Ивана Савић и Јелена Ондрик посетиле су Завод за смештај одраслих лица „Мале пчелице“ у Крагујевцу. Сврха посете је била присуствовање свечаности „Сроднички сусрети“ и обилазак корисника који се налазе на смештају у установи.

„Сроднички сусрети“ представљају манифестацију која се неколико година уназад организује у Заводу, а подразумева окупљање сродника и старатеља корисника који се налазе на смештају и дружење уз пригодан поетско-музички програм и послужење. Манифестацију је отворио директор Завода др Владица Станојевић, а за реализацију програма су били задужени сами корисници који су рецитовали и певали песме уз музичку пратњу обезбедивши пријатну и веселу атмосферу за учеснике манифестације.

Стручне раднице старопазовачког Центра за социјални рад су посетиле кориснике са територије општине Стара Пазова који се налазе на смештају у Заводу за смештај одраслих лица „Мале пчелице“ и уручиле им пригодне поклон пакете. Такође, обављен је разговор са Снежаном Јанковић, руководиоцем јединице социјалног рада у Дому, са којом су размењене информације о актуелном функционисању корисника на смештају.

Завод за смештај одраслих лица „Мале пчелице“ у Крагујевцу је установа за смештај лакше хронично душевно оболелих лица и олигофрених одраслих лица старијих од 18 година која немају услове за живот у сопственој породици. На смештају у овој установи актуелно се налази троје корисника са територије општине Стара Пазова.