ПРЕДСТАВНИЦИ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД НА 13. РЕГИОНАЛНОМ САЈМУ ПРИВРЕДЕ У НОВОЈ ПАЗОВИ

posted in: Вести | 0

Дана 26. и 27. септембра 2019. године на Комплексу спортско-рекреативних базена у Новој Пазови одржан је 13. Регионални сајам привреде у организацији Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе сремског управног округа и Општине Стара Пазова. Циљеви одржавања Сајма су упознавање посетилаца са понудом локалне привреде и предузетника, размена пословних идеја и унапређење могућности за развој и нова улагања у привреду Срема. 

Сајам су свечано отворили саветница председника Привредне коморе Србије Невенка Божовић и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић. Излагачи на Сајму су били представници око 100 домаћих и страних компанија, а као специјални гости манифестацији су присуствовали представници румунског града Дробета Турни Северин чију делегацију предводи градоначелник Мариус Скрецијус. Другог сајамског дана од 11 до 13 часова одржан је Сајам запошљавања у организацији Националне службе за запошљавање – Филијала у Сремској Митровици, у оквиру којег је двадесетак компанија понудило до 250 радних места.

У циљу јачања сарадње између система социјалне заштите и запошљавања, представници Центра за социјални рад општине Стара Пазова посетили су 13. Регионални сајам привреде у Новој Пазови и присуствовали Сајму запошљавања. Посета је била посебно значајна за стручне раднике који раде на пословима признавања права на новчану социјалну помоћ и предузимају активности на обезбеђивању радне активације корисника овог права, у складу са Уредбом о мерама социјалне укључености корисника новчане социјалне помоћи. Стручни радници су овом приликом обавили разговоре са послодавцима и стекли увид у могућности за радно ангажовање корисника у општини Стара Пазова. Од представника Центра за социјални рад Сајму су присуствовали директорка Рада Жугић, дипл. правник Оливер Ристић и дипл. социјалне раднице Ана Обрадовић и Драгана Грбић.