САСТАНАК ДИРЕКТОРА ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД СРЕМСКОГ ОКРУГА И БАЧКЕ ПАЛАНКЕ У ОПШТИНИ СТАРА ПАЗОВА 

posted in: Вести | 0

У среду, 4. децембра 2019. године, у просторијама Центра за социјални рад општине Стара Пазова одржан је састанак директора центара за социјални рад Сремског округа и Бачке Паланке. Састанку су присуствовали директорка Центра за социјални рад „Дунав“ Инђија Жељка Годић Аврамовић, директорка Центра за социјални рад Пећинци Биљана Јовичић, директорка Центра за социјални рад општине Ириг Силвана Лаћарац, директор Центра за социјални рад општине Рума Војислав Миоковић, директор Центра за социјални рад Шид Дејан Логарушић, директор Центра за социјални рад „Сава“ Сремска Митровица Бранислав Вукмир, директорка Центра за социјални рад Бачка Паланка Вера Петровић и директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић као домаћин. 

Уводну реч на састанку дала је директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић која је захвалила учесницима на присуству скупу и истакла значај одржавања редовних састанака директора центара за социјални рад Сремског округа за размену информација и искуства и унапређење институционалне сарадње. Директорка је информисала учеснике о планираним активностима на развоју услуге прихватилишта за одрасла и старија лица са територије Сремског округа у општини Стара Пазова уз подршку локалне самоуправе, као значајном питању које је разматрано на састанцима директора Сремског округа. Овом приликом директорка је указала на значај и добробити које се остварују кроз организацију и учешће на стручним скуповима и позвала представнике установа да присуствују стручним скуповима који ће у наредном периоду бити одржани у организацији Центра за социјални рад општине Стара Пазова.

Учесницима састанка се обратила директорка Центра за социјални рад Бачка Паланка Вера Петровић као посебна гошћа на састанку директора центара за социјални рад Сремског округа. Директорка Вера Петровић је указала на сличности у величини популације и изражености социјалних проблема у општини Бачка Паланка и општинама Сремског региона и представила специфичности рада Центра за социјални рад у општини Бачка Паланка.

Учешће на састанку су узели и руководиоци и супервизори служби Центра за социјални рад општине Стара Пазова – руководилац Службе за децу и младе Радмила Стојановић и супервизор Јелена Сворцан, руководилац и супервизор Службе за одрасла и старија лица Дајана Костић, руководилац Службе за правне послове Злата Бјелић и руководилац Службе за помоћ у кући Мирјана Соколовић. У оквиру њихових обраћања, са аспеката посебних организационих јединица установе представљене су актуелности и изазови у раду центара за социјални рад који су били разматрани током даљег разговора. Састанак је одржан у присуству представника локалних медија. 

Након састанка у Центру за социјални рад директорима центара Сремског округа обезбеђен је пријем код председника општине Стара Пазова Ђорђа Радиновића. У непосредном разговору са председником општине Стара Пазова разматране су потребе корисника и установа социјалне заштите и могућности за унапређење услуга социјалне заштите у локалној и широј средини. Сусрет директора је завршен посетом Словачког дома у Старој Пазови и разгледањем старе словачке собе која представља важну туристичку знаменитост општине Стара Пазова.

Редовни састанци директора центара за социјални рад Сремског округа одржавају се неколико пута годишње на иницијативу директора ових установа и препознати су као добар модел сарадње институција у систему социјалне заштите.