САСТАНАК У ВЕЗИ ПРИПРЕМЕ ПРЕДЛОГА ФИНАНСИЈСКОГ ПЛАНА УСТАНОВА ЗА 2020. ГОДИНУ

posted in: Вести | 0

У четвртак, 25.07.2019. године у Геронтолошком центру Београд одржан је састанак у вези припреме предлога финансијског плана установа социјалне заштите за 2020. годину у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Састанком је руководио министар Зоран Ђорђевић, а скупу су присуствовали државни секретар Ненад Нерић и в.д. помоћника министра у Сектору за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг проф. др Саша Трандафиловић. Учесници скупа су били директори установа социјалне заштите из целе Србије и стручна лица која учествују у изради финансијских планова.

Установе социјалне заштите већ шест месеци функционишу у информационом систему извршења буџета (ИСИБ) који је део система за управљање јавним финансијама и обухвата процесе и поступке који се спроводе електронском комуникацијом са Управом за трезор. Представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања су на одржаном састанку представили упутства за припрему предлога финансијског плана установа за 2020. годину и смернице за планирање прихода и расхода. Очекује се да ће примена ИСИБ-а олакшати и унапредити рад установа социјалне заштите и олакшати процес буџетирања за 2020. годину, као и да ће обезбедити бољу контролу и већу транспарентост трошења буџетских средстава.

Министар Зоран Ђорђевић је истакао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања спроводи пројекат „Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије“ чије су три фазе успешно реализоване до сада, чиме су постављене основе за реорганизацију посла у центрима за социјални рад у циљу унапређења рада установа и пружања подршке корисницима и запосленима. Састанку у Геронтолошком центру Београд су присуствовале директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић и шеф рачуноводства Снежана Лазић.