СЕМИНАР „ТАРА 2019“

posted in: Вести | 0

Црвени крст Војводине

У периоду од 2. до 4. септембра 2019. године у Хотелу „Оморика“ на Тари одржан је семинар под називом „Тара 2019“ у организацији Црвеног крста Војводине. Семинар је био намењен дружењу и обуци волонтера Црвеног крста у циљу унапређења њихових знања и вештина у различитим областима. Семинару су присуствовали секретари 45 градских и општинских организација Црвеног крста са територије АП Војводине са по два волонтера из сваког града/општине, као и представник организатора – Црвеног крста Војводине, секретар Бошко Дмитрашиновић. 

У оквиру тродневног путовања и боравка на Тари организоване су разноврсне едукативне и рекреативне активности и обиласци знаменитих туристичких места. Едукација волонтера се одвијала у оквиру сесија на којима су презентоване теме о дифузији као традиционалној активности Црвеног крста, изградњи тима, климатским променама, међународном хуманитарном праву, употреби и злоупотреби друштвених мрежа, као и тема „Црвени крст и ја“. Предавачи су били стручни сарадници Црвеног крста. Сви присутни су дали свој допринос очувању животне средине кроз шетњу у природи и сакупљање отпадака. Учесницима скупа је било омогућено бављење рекреативним активностима – боравком на базену, одбојком, кошарком, пикадом, јогом. Волонтери и секретари Црвеног крста обишли су етно-село Дрвенград (Мећавник), Вишеград и Андрићград, Хидроелектрану „Бајина Башта“ и врело Перућца, манастир Рачу, Ваљево и Бранковину.

Семинару „Тара 2019“ су присуствовали секретар Општинске организације Црвеног крста у Старој Пазови Живан Радаковић са волонтером Миланом Ристићем и волонтерком Аном Обрадовић, стручном радницом Центра за социјални рад општине Стара Пазова.