• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

СУСРЕТОМ ДЕЦЕ И СТАРИЈИХ ЗАВРШЕНИ 10. ОКТОБАРСКИ ДАНИ СОЛИДАРНОСТИ СА СТАРИЈИМ ЉУДИМА

posted in: Вести | 0

Наступом статопазовачког Градског хора 29.10.2019. године завршен је  најављени програмски део активности у оквиру 10. Октобарских дана солидарности са старијим људима ”Старимо с љубаљу”, а манифестација је званично завршена у преподневним часовима 30.10.2010. године у просторијама Клуба за дневни боравак још једним дружењем чланова клуба са децом из предшколске установе Полетарац.

Овај пут клуб су посетили ”предшколци” словачке националности, који у јуну месецу наредне године завршавају боравак у предшкоској установи. Старијим члановима клуба деца су поклонила неколико лепих слика са темом јесени, које су наменски припремили за овај сусрет. Такође су старијима рецитовали и певали песмице научене од васпитачица, које се старају да децу на најбољи начин припреме за полазак у школу. Дечја радозналост изречена је и кроз питања за ”баке и деке” на које су им одговарали чланови клуба: Шимо Клаћик, Ана Филип, Павел Ђовчош и други редовни и верни чланови клуба за одрасла и старија лица.

Организатори манифестације и старији чланови клуба су за децу припремили слаткише, сокове и медењаке направљене вештом руком баке Ане Филип. Након завршеног дружења, на растанку који је протекао уз прегршт пољубаца која су ”тражила” задовољна и умиљата деца, уручене су им мале, наменски штампане захвалнице којима је организатор желео да укаже деци на важност њиховог учешћа у једној званичној манифестацији. Верујући да нико од малишана који су посетили клуб до сада није примио ову врсту захвалности, организатор је, такође желео да сусрет, трајно забележен на малом званичном документу,  остане деци у дугом сећању и означи почетак живота у којем ће својим трудом умети и моћи да се изборе за добре резултате и друштвена  признања.

Радост сусретања малишана са бакама и декама на најсликовитији начин је показала девојчица која је рекла ”да јој је овај дан, најлепши дан у забавишту”.

Посету деце из предшколске установе ”Полетарац” организовале су главна васпитачица Ана Лешћан и васпитачице Ана Хадрик и Мирослава Новачић, док су у име Центра сусрету присуствовале директорка Рада Жугић, организатор октобарске манифестације Мирјана Соколовић и домаћица клуба за одрасла и старија лица Борка Вучковац. 

Видео прилог о овом сусрету и резиме Октобарских дана можете погледати на интернет страни РТВ Стара Пазова: 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=M61hD7WAC1Y

OLYMPUS DIGITAL CAMERA