ТРИБИНА ЗА РОДИТЕЉЕ О ПРЕВЕНЦИЈИ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

posted in: Вести | 0

Пројекат „Насиље није кул – насилник није друг“

У четвртак, 30. маја 2019. године, у Дому културе у Старим Бановцима одржана је трибина за родитеље ученика Основне школе „Слободан Савковић“ у организацији Центра за социјални рад. Трибина је посвећена представљању резултата пројекта „Превенција вршњачког насиља – Насиље није кул, насилник није друг“ који финансира Општина Стара Пазова. Носилац пројекта је Центар за социјални рад, а спроводи се у сарадњи са представницима Основне школе „Слободан Савковић“, Радио-телевизије Стара Пазова, Полицијске станице и Основног јавног тужилаштва.

            Учесници трибине су били родитељи који су учествовали у претходно одржаним радионицама и други родитељи заинтересовани за тему вршњачког насиља, као и наставно особље старобановачке школе. На скупу су представљене пројектне активности, сврха, циљеви и ефекти пројекта. Родитељи су упознати са резултатима истраживања присутности вршњачког насиља у групи од 133 ученика основне школе и резултатима радионица које су похађали ученици 3. и 4. разреда паралелно са њиховим родитељима. Учеснике трибине су у име организатора поздравили директор школе „Слободан Савковић“ Бошко Милојевић и руководилац служби Центра за социјални рад Радмила Стојановић, а о пројекту су говориле координатор Ведрана Радмиловић, дипл. спец. педагог и сарадник Даница Радаковић-Сердар, дипл. психолог. Гост трибине је била инспекторка Марина Чапо, која је представила делатност полиције у спречавању вршњачког насиља. Трибина је завршена дискусијом у којој су активно учествовали родитељи и наставници. Скуп је медијски пропраћен од стране Радио-телевизије Стара Пазова.

Резултати евалуације пројекта и одржане трибине од стране учесника показали су велико задовољство реализованим активностима и потребу за наставком превентивног рада. Родитељи сматрају да овакви пројекти у великој мери могу да допринесу спречавању и заустављању вршњачког насиља.

Завршна трибина пројекта „Превенција вршњачког насиља – Насиље није кул, насилник није друг“ биће одржана 12. јуна у 18 часова у Белој згради у Старој Пазови.