ДАНИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

posted in: Вести | 0

У Новом Саду од 13.-15.маја 2024. године, одржава се међународна конференција „Дани социјалне заштите“ чији су организатори Центар за социјални рад града Новог Сада, Новосадски центар и Град Нови Сад.

Мото овогодишње Конференције је : “ Да знање и струка предводе“, а тема је старатељска заштита, услуге смештаја и друге услуге у заједници.

Након поздравне речи директорице Центра за социјални рад града Новог Сада, скупу су се обратили представници града домаћина, Министарства за рад, борачка и социјална питања, Министарства за бригу о породици и Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Запажена излагања на конференцији су имали представници Покрајинског и Републичког завода за социјалну заштиту, Асоцијације центара за социјални рад Србије, Удружења правника у социјалној заштити Србије „Аргумент, ЈУ Центра за социјални рад из Бања Луке, кантоналне установе „Породично савјетовалиште“ из Сарајева, као и аташе за социјална питања, здравствену заштиту и заштиту потрошача у Р. Србији и БиХ, председница удружења „Фице Србије“ и представник самосталне старатељске канцеларије из Берлина.

Гости и излагачи на овом стручном скупу су и представници Саветовалишта за децу и младе из Норвешке, представници Министарства рада и социјалне политике из Северне Македоније, а представљена су и искуства у раду дома за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику, Сигурне женске куће у Новом Саду, дневног боравка као вида подршке појединцу и породици као и искуства у пружању услуга од стране удружења „Витезови осмеха“ и „Руке које говоре-услуге у заједници“.

Конференцији присуствују бројни стручни радници из система социјалне заштите из Републике Србије о плружења, а међу њима запажено место имају и запослени из Центра за социјални рад општине Стара Пазова.