Састанак Координационог тела за родну равноправност на тему реализације донације паник тастера центрима за социјални рад

posted in: Вести | 0

Донација паник тастер система центрима за социјални рад

 

— Донација паник тастер система центрима за социјални рад —

 

У згради Привредне коморе Србије у Београду је у среду, 16. августа 2017. године, са почетком у 11 часова, одржан састанак Координационог тела за родну равноправност на тему реализације донације паник тастера центрима за социјални рад.Уз подршку Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена „UN WOMAN“, а у сарадњи са ресорним Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Координационо тело за родну равноправност, на челу са потпредседницом Владе Републике Србије Зораном Михајловић, обезбедило је 60 паник тастер система који ће бити постављени у објекте центара за социјални рад. 

Сврха увођења ових система је повећање безбедности жена и деце – корисника социјалне заштите и запослених у установама социјалне заштите, будући да ће у ризичним ситуацијама једноставним притиском на тастер бити омогућено ефикасно алармирање најближе полицијске станице и обезбеђивање потребне подршке полицијских службеника.

 

Састанак Координационог тела за родну равноправност одржан је у присуству саветнице председнице Координационог тела за родну равноправност Гордане Гавриловић, државног секретара у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Ненада Иванишевића, државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе Ивана Бошњака, као и представника организације „UN WOMAN“ и агенције надлежне за инсталирање паник тастер система у центре за социјални рад.

 

Од представника старопазовачке општине скупу су присуствовале помоћник председника општине за социјална питања Бранислава Мали и вршилац дужности директора Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић, будући да је старопазовачки центар за социјални рад једна од 60 установа социјалне заштите којима ће бити обезбеђен паник тастер као подршка систему безбедности. Ова донација, за чије обезбеђивање су нарочито заслужни председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић и председник општине Ђорђе Радиновић, многоструко ће утицати на повећање безбедности запослених радника и грађана општине Стара Пазова који користе права и услуге у Центру за социјални рад и допринеће ефикаснијој борби против родно заснованог насиља на локалном нивоу.

Донација паник тастер система центрима за социјални рад