• Едукативне радионице за децу и хранитеље на тему болести зависности
  • Едукативне радионице за децу и хранитеље на тему болести зависности
  • Едукативне радионице за децу и хранитеље на тему болести зависности

Едукативне радионице за децу и хранитеље на тему болести зависности

posted in: Вести | 0

 

У среду, 27. септембра 2017. године, у просторији Клуба за одрасла и старија лица, одржане су едукативне радионице о болестима зависности намењене деци на породичном смештају и њиховим хранитељима. Водитељке радионица биле су стручне раднице Центра за социјални рад – Гордана Јованчевић, дипл. психолог и Ружица Таушановић, дипл. социјални радник.

У оквиру једночасовних радионица са по две групе корисника (деца и хранитељи) обрађене су теме болести зависности са фокусом на алкохолизам и наркоманију као најраспрострањеније облике, укључујући и зависност од Интернета која је данас веома актуелна. У групном раду је учествовало 20 деце и 26 хранитеља са територије општине Стара Пазова.

Радионице су организоване у оквиру редовних активности Центра за социјални рад на пружању подршке хранитељима у циљу унапређења њихових компетенција за пружање услуга породичног смештаја. У складу са Правилником о хранитељству, овакве едукативне активности одржавају се најмање десет пута у току године, а одабир тема врши се уз договор са хранитељима, у складу са исказаним потребама и интересовањима. Новина ове радионице је да, поред рада са хранитељима, укључује и рад са групом деце на смештају предадолесцентског и адолесцентског узраста.

Хранитељи високо вреднују помоћ и подршку коју им Центар обезбеђује у виду едукација и исказују велику потребу за организовањем оваквих активности. Стручни радници Центра за социјални рад, поред групног едукативног рада, практикују и индивидуалан рад и појединачне консултације са хранитељима који се обављају по потреби.

-Повратак на све вести-

-Видео материјал-