• Центар за социјални рад Стара Пазова

ЕМИСИЈА „ДОЖИВЕТИ СТОТУ“ ПРВОГ ПРОГРАМА РАДИО БЕОГРАДА

posted in: Вести | 0

Емисија „Доживети стоту“ Првог програма Радио Београда емитује се већ седамнаест година. У емисији гостују истакнути стручњаци из различитих области (социјална политика, економија, медицина, култура, спорт). Теме емисије односе се на старију популацију и проблеме са којима се суочавају, а емисија је саветодавног, едукативног и информативног карактера, усмерена ка пружању подршке старијим људима.

Аутор емисије Марина Стојадиновић гостујући на међународној конференцији „Центар за социјални рад данас – изазови и могућности“ коју је организовао старопазовачки Центар за социјални рад, разговарала је са в.д. директорком Радом Жугић и социјалном радницом Мирјаном Соколовић. Разговор је обављен поводом обележавања три и по деценије од оснивања установе, а тема разговора била је и подршка старијим лицима у старопазовачкој општини која се огледа кроз рад Службе за помоћ у кући при Центру за социјални рад. У оквиру интервјуа су представљене активности, пројекти и успеси старопазовачког Центра, са освртом на проширена права и услуге социјалне заштите које грађанима обезбеђује локална самоуправа. У разговору су учествовале и чланице Удружења пазовачких жена Мара Родић и Зузана Ковач, које су представиле словачку народну ношњу, националну кухињу и песме свог поднебља.

Записи из разговора емитовани су у суботу, 11. новембра 2017. године, а гости емисије били су и оснивач, први уредник и водитељ емисије „Доживети стоту“ Видак Масловарић, као и чувар Српског војничког гробља у Солуну Ђорђе Михајловић.

Емисију можете послушати путем следећег линка:

http://www.rts.rs/page/radio/ci/story/27/radio-beograd-1/2934684/doziveti-stotu.html