Трибина о заштити од насиља у породици одржана у старој пазови

posted in: Вести | 0

Заштита од насиља у породици

-Заштита од насиља у породици… –

 

У уторак, 12. септембра 2017. године, у великој сали Беле зграде у Старој Пазови, одржана је прва трибина на тему „Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици“. Ову трибину, као једну у низу планираних активности, реализовао је Центар за социјални рад општине Стара Пазова у оквиру пројекта „Имам право на заштиту“којим координирадипл. правник Злата Бјелић,а који је подржан од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова. Трибина је реализована у сарадњи са члановима Координационог тела за праћење реализације Споразума о сарадњи у спровођењу заштите жртава насиља у породици и партнерским односима на подручју општине – представницима Основног јавног тужилаштва и Полицијске станице у Старој Пазови.

Након поздравног говора в.д. директорке Центра за социјални радРаде Жугић, на двочасовној трибини су презентоване уводне одредбе Закона о спречавању насиља у породици са акцентом на циљ и сврху његовог доношења и, уз приказ примера из праксе,представљено поступање полицијских службеника и надлежност Центра за социјални рад у светлу новог Закона. Предавачи на трибини су били Владимир Николић – јавни тужилац, Марина Чапо – полицијски инспектор и Дајана Костић – дипл. социјални радник. Трибину је посетио велики број грађана, стручних радника из области социјалне заштите и сарадника из других институција и организација, а истој су присуствовали и посланица Скупштине Аутономне покрајине Војводине Мирјана Радојевић, као и начелник одељења за друштвене делатности општине Стара ПазоваЖељко Шолајаи помоћница председника општине за социјална питања Бранислава Мали. Сви присутни су учествовали у евалуационој анкети у којој су изразили висок степен задовољства садржајем и организацијом трибине.

Наредне трибине на исту тему биће одржане у Новој Пазови 19.09.2017. године у сали Културно-пословног центра са почетком у 18:00 часова, у Новим Бановцима 26.09.2017. године у Дому културе са почетком у 19:00 часова, у Војки 03.10.2017. у Дому културе са почетком у 18:00 часова и у Голубинцима 10.10.2017.године у просторијама ОШ „23 Октобар“ са почетком у 18:00 часова.