Летовање за децу из социјално угрожених и хранитељских породица из старопазовачке општине

posted in: Вести | 0

Летовање за децу из социјално угрожених и хранитељских породица – Повратак на све вести

Летовање за децу из социјално угрожених и хранитељских породица

У периоду од 07. до 17. јула 2017. године деца из социјално угрожених и хранитељских породица из општине Стара Пазова боравила су у Баошићима поред Херцег Новог у одмаралишту Црвеног Крста. Овај десетодневни боравак на мору малишанима је омогућио Црвени Крст Стара Пазова преко Црвеног Крста Србија и Општине Стара Пазова, а пут и боравак деце финансирани су од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. У одмаралиште је, у пратњи неколико хранитеља и два стручна радника Центра за социјални рад – Ружице Таушановић и Емилије Познан, отпутовало 44 деце узраста од 6 до 14 година, а по повратку малишана на путовање креће још 25 деце из социјално угрожених породица са територије старопазовачке општине.

Одмор је протекао у пријатној и забавној атмосфери, на активан начин, уз учешће малишана у низу разноврсних пригодних активности које су обухватиле едукативне садржаје, креативне радионице и коришћење библиотеке, као и похађање школе пливања за децу непливаче којима је ово путовање представљало први одлазак на море. Деца су од стране директорице и стручних радника Центра за социјални рад испраћена и дочекана са овог путовања.

Током самог боравка на мору групи су се у оквиру дводневне посете прикључили вршилац дужности директора Центра за социјални рад Рада Жугић и правник Оливер Ристић. Том приликом успостављена је сарадња између старопазовачког Центра и Центра за социјални рад Херцег Нови, захваљујући конзулу Зорану Дојчиновићу у Херцег Новом који је омогућио комуникацију в.д. директорке Раде Жугић са представницима ове институције, при чему је постигнут договор о будућој сарадњи и доласку колега из Херцег Новог на стручни скуп у Стару Пазову који ће бити одржан у септембру месецу, поводом обележавања Дана установе.

Деци из старопазовачке средине ове године је по први пут омогућен боравак на мору у оквиру одмаралишта Црвеног Крста у којем бораве деца из целе Србије, а у наредном периоду очекује се наставак ове добре праксе кроз организовање нових путовања.